Oranje boven Down Under!

Door: Don en Kaar

Blijf op de hoogte en volg Donna en Karolina

02 Mei 2007 | Australië, Brisbane

Hey!

Dit is waarschijnlijk ons laatste bericht vanuit Australie! Morgen vliegen we naar huis.
Maar eerst even vertellen wat we de afgelopen dagen allemaal hebben gedaan!

Ten eerste kan Bea kan absoluut trots op ons zijn!
Koninginnenacht zijn we nog niet al te oranje naar de Woolshed gegaan. Ons Engelse kamergenootje Sara was een beetje remi en dus vroegen we haar mee naar de kroeg. Kaar en ik allebei met een oranjebloem in ons haar, die we in de afgelopen dagen hadden geshopt!

Aangekomen in de Woolshed zijn we de enige met een beetje oranje. Maar toch is het gezellig. Tijdens een wandeling door de kroeg komen we ineens Jake en Mike, vrienden uit Noosa, tegen. Toevallig!
Terwijl we aan een tafel bij de ingang zitten te praten stroomt er ineens een enorm oranje legioen binnen!!! Jongens in knaloranje blousen en meiden in oranje pareo's! We schreeuwen heel hard Holland naar elkaar en praten voor het eerst in tijden weer eens Nederlands met andere mensen! Ze weten wel wat een feestje is en staan de rest van de avond te dansen. Maar na een tijdje houden we het voor gezien en gaan we met onze roomy (die niet weet wat haar overkomt met alle oranje mensen!)terug naar het hostel! Morgen begint het feest pas echt!

Na lekker lang uitslapen hijsen we ons eens in de oranje outfit! Kaar in haar geel/oranje :D shirtje met Balkie (Jan Peter) die ze al 4 maanden meesleept voor vandaag! En ik ontdek ineens dat ik ook nog een rokje heb met iets oranjes erin. Waardoor ik een belachelijke combinatie aanheb met 2 kleuren oranje, maar het is KONINGINNEDAG!!!!!!!
Dan gaan we naar de Lagoon. Onderweg verdenken we iedereen in het oranje ervan, Nederlands te zijn. Iemand met oranje crocks en een oranje T-shirt, maar het is een Jap en hij reageert niet echt!
We lopen een rondje om de Lagoon om de 'oranjes' van gister te zoeken. Na een stuk gelopen te hebben, zien we ineens een oranje palmboom! Het kan niet missen eronder zitten allemaal mensen met oranje pareo's en oranje shirtjes! Ook horen we Andre Hazes uit de boxjes schallen. We gaan bij de groep zitten en zwemmen en zonnen een beetje.We versieren de palmboom nog verder met oranje ballonnen!
Na een kwartier schuift er weer een groepje Nederlanders aan. Zo gaat het de hele dag door! En zo hebben we een stuk of 30 Nederlanders bij de palmboom verzameld.
Er lopen locals en buitenlanders aan die erg nieuwsgierig kijken. Een aantal leggen we uit dat het queensday is. Maar in andere landen vieren ze de verjaardag van de koningin niet. Bea bedankt! We leggen ook maar niet uit dat de echte koningin eigenlijk helemaal niet jarig is en dat koninginnedag bedoelt is om gewoon zo'n groot mogelijk feestje in het oranje te bouwen!
Kaar heeft Balkie gelukkig niet voor niks zo lang meegesjouwt want het is een waanzinnig succes! De papparazi verzamelt zich om haar heen en ze wordt goed gekiekt!

Na even een break in ons hostel maken we ons klaar voor de avond. Sara, onze kamergenote gaat ook gezellie mee naar de Woolshed. Onderweg daar naar toe komen we een hotdogkraam tegen! Geen koninginnedag zonder hotdog!! Terwijl ik Kaar dr tas helemaal onder de uit de hotdog-druipende-mosterd bedek, komt Annemarie aanlopen! Kaar dr snorkelmaat! Met z'n allen komen we in de Woolshed waar het feest al goed aan de gang is. De dj heeft inmiddels door dat we koninginnedag vieren en roept de hele tijd door de kroeg 'Happy Qeensday'!! Kaar en Balkie worden nog eens vastgelegd en het hele oranjelegioen probeert met elkaar op de foto te gaan! Er zijn nog meer mensen dan bij de Lagoon. Alle provincies zijn vertegenwoordigd hier. Brabanders die ranja drinken en sjel in hun haar smeren. Verder komen ook alle Hollandse namen voorbij: Jan-willem, Jacco, Jan- Jaap en Gijs!
Met z'n allen lopen we ook de polonaise en we zingen de hele tijd: Hup Holland, hup! Dan ziet Kaar ineens een groot meisje met een kleine vriendin! Een reuzin en een dwergje, net als Kaar en ik. Alleen is bij hun is het verschil nog groter, te mooi. We gaan dan ook met ze op de foto!
Na anderhalve maand hebben we eindelijk kunnen regelen dat we onze Byron bay-vrienden, Morton en Michael weer zien. Ook zij weten wat een feestje is en vieren koninginnedag goed met ons mee!
Als de lichten aan gaan, besluiten we maar eens naar 'huis' te gaan. Terwijl alle Nederlanders buiten de kroeg nog heel hard Nederlandse liedjes staan te zingen, tellen wij onze uurtjes slaap.
Morgen vliegen we naar Brisbane, maar koninginnedag Down Under was er een om niet meer te vergeten!

In Brisbane aangekomen doen we vrij weinig. We zijn zwaar moe!
Maar de volgende dag zijn we weer opgeladen om te gaan shoppen!!! Hier doen we onze laatste aankopen.
We hebben ons net helemaal opgedoft voor ons laatste avondmaal in Australie! We gaan kangoeroe eten!

Morgen vliegen we om 14.45 Aus. tijd naar Nederland (via Singapore). Na een 24 uurs reis komen we dan om 7.15 Ned tijd op Schiphol aan! Mocht je het leuk vinden om ons op te halen: ons vluchtnummer is: SQ324

De reis was fantastisch, maar we kijken er enorm naar uit iedereen weer te zien op 4 of 5 mei!

Nieuwe foto's van het snorkelavontuur en koninginnedag staan op:

We zien jullie snel!
kusjes!
Kaar en Don

• 02 Mei 2007 - 09:07

Martine:

Wow meiden wat een fantastische avonturen!! Jullie willen zeker nog lang niet naar huis? Maar wel weer leuk om iedereen terug te zien natuurlijk!
    Goeie reis en tot snel!!

Liefs Martine

• 02 Mei 2007 - 09:13

Nico:

Hoi meiden, zo te lezen zitten die hollanders overal. Goede reis terug, en kijk er naar uit jullie te zien op 4 mei
    Groetjes.

• 02 Mei 2007 - 09:30

Martine:

Goeie reis en tot snel!!

Liefs Martine

• 02 Mei 2007 - 09:59

Nel:

Hey Feestvierders,

Koninginnedag down under lijkt me onvergetelijk!!! De foto's spreken voor zich.
    Geniet van jullie laatste dagje :)
    Een hele goeie reis en tot vrijdag.

Dikke kus

• 02 Mei 2007 - 10:20

Rianne:

Meiden!!Hoop dat jullie genieten van jullie laatste maaltijdje in Australie!En ik wens jullie bij deze alvast een hele goede en veilige tocht terug!!!Liefs XXX

• 02 Mei 2007 - 10:43

Els Lammerse:

Hallo Meiden.
    Dat is nog eens een onvergetelijke koninginnedag.
    Geniet van jullie laatste dag en een goede reis.
    Gr.Els.

• 02 Mei 2007 - 12:55

Lucyna:

Hoi lieve meiden.Jullie genieten nu van een luxe maaltijd als afsluiting van jullie geweldig geslaagde reis!!! Wij bereiden ons op jullie thuiskomst.Zosia is in bad geweest en ruikt heerlijk , nu moet ze net zo knuffelbaar zijn als een koala :)
    Hele goede reis toegewenst en tot vrijdag!!!

• 02 Mei 2007 - 15:50

Papa:

Ik sta voor aan bij de gate ...

• 02 Mei 2007 - 15:52

Papa:

Gefeliciteerd met de geslaagde missie. Goede reis. Nog 2 nachtjes slapen.

Buzi,
    Paps

• 02 Mei 2007 - 16:03

Nikita:

Jammer dat jullie reis bijna afgelopen is! Heb genoten van de verhalen en de mooie foto's!!! Hele goede reis naar huis en geniet van de laatste dag!

• 02 Mei 2007 - 22:24

Stijn:

ziet er goed uit dames. tot snel
    groetjes

• 02 Mei 2007 - 22:25

Marga:

Kweet niet of jullie dit nog lezen;
    een heeeeeeeeeeel goede reis terug!
    Groetjes van Marga

• 03 Mei 2007 - 02:02

Jan Willem:

Hey Donna en Karolina (als ik het me nog goed herinner tenminste),

Inderdaad een zeer zeer geslaagd feestje met Koninginnedag. Vooral een goede oefening om weer te wennen aan het Nederlands praten met iedereen. Helaas zit het er voor mij ook al bijna op, wheeeeh. Veel plezier weer aan de andere kant van de wereld.

Groeten,
    Jongen met ballon.

• 03 Mei 2007 - 06:37

Bart & Anja Weijers:

Hallo meiden,

Jammer dat het weer voorbij is of gaan jullie binnenkort weer? Geniet van het thuiskomen.

Groeten van Bart & Anja Weijers

• 03 Mei 2007 - 18:35

Daniel:

Hey Toppers,
    Nadat ik een hoop van jullie heb gelezen denk ik dat jullie terug kunnen kijken op een top tijd! Vet lachen!
    Een hele goeie terugreis, en je komt vast snel even langs kus DJ

• 05 Mei 2007 - 11:53

Carel:

Hoi, terug uit Engeland na een week zomers weer meteen jullie laatste 2 verhalen gelezen en de foto's bekeken.
    Super!
    Inmiddels zullen jullie ook thuis zijn.
    Geniet ook daar van!! Tot ziens.