Wij weten geen leuke titel!

Door: Don en Kaar

Blijf op de hoogte en volg Donna en Karolina

24 Februari 2007 | Thailand, Kanchanaburi

------> Check de fotosite opnieuw! <------
Nu ook Ankor Wat aangevuld en foto's van Bangkok!!!!

We zijn weer terug in ons favoriete landje met de Sawadee kaa, Thai pancake, chicken sweet and sour en de geliefde koning Bhumibol!

Maar het kostte absoluut wat moeite om er te komen. Om 7.00 uur 's ochtends werden we opgehaald door een mini-busje bij ons guesthouse! We vroegen ons af of we hiermee vervoerd zouden worden. De bus was namelijk best schraal, een beetje zo'n oude schoolbus.
Maar deze bus moest nog 'wat' mensen ophalen en 2 uur later stonden we met de bus om de hoek van ons Guesthouse! Tsja dan hadden we wel 2 uur langer kunnen nollen!
Daar moesten we overstappen in een minibusje! Even dachten we dat we in een nieuwe versie van Bananensplit waren beland! In het gangpad lagen de backpacks 3 hoog opgestapeld, zodat we naar onze plaatsen moesten klimmen.
De plaats waar je voeten horen te staan was ongeveer gelijk aan het zitvlak. Met je benen in je nek dus.
Toen we eindelijk geinstalleerd waren, waren we klaar om te gaan. Na een kwartier gereden te hebben stopte de auto ineens. We vonden het ietwat vroeg voor een plaspauze. Maar er was iets anders aan de hand. Panne! De auto wilde niet meer starten, nice. De buschauffeur dacht het te fiksen door op de motor te stampen en slaan. Nice dit! Na 3 kwartier gehamer op de moter wilde de auto weer starten en konden we echt gaan.
Het eerste stukje weg was nog behoorlijk smooth. Maar naarmate we verder reden verdween het asfalt en verschenen de kuilen! Waar we voorheen dachten mixed-fruit shakes te zijn, vroegen we ons nu af of onze ingewanden nog op de goede plaats zouden zitten na de rit.
Met een gigantische kuil had onze achterbuurman het zelfs gepresteerd tegen het plafond aan te koppen!
Onderweg zagen we nog 3 andere bussen langs de kant staan met pech!
6 uur lang hebben we gestuiterd over de weg! Het was niet mogelijk om te lezen, slapen was ook lastig, en muziek luisteren ging niet vanwege het lawaai van de bus! Maar dat zal de romantiek van het reizen wel zijn :P

Na 6 uur werden we bij de grens gedropt! Eerst moesten we 1 uur in de rij staan om Cambodja uit te gaan! Toen lopend de grens over en in de rij om Thailand in te komen! Ook dit duurde nog dik een uur! Waarbij we de Thaise mensen echt de tijd van hun leven gaven! Volgens mij hebben de Thaien nog nooit zo'n reus als Kaar gezien :P! Een Thai ging zich meten en kwam tot haar schouders, mooi!
Ik daarentegen heb echt mijn ma(a)ten gevonden!

Toen we de grens eindelijk over waren, gingen we op zoek naar onze volgende bus. Dit was een bus zoals we die in Nederland hebben, dus we waren helemaal tevreden. Na nog 4 uur zonder hobbelen kwamen we in Bangkok aan.

We gingen Khao San Road op om een hostel te vinden. Omdat het al half 11 's avonds was hadden we wenig keus uit hostels. We voelden ons net Jozef en Maria toen elk hostel tegen ons zeiden dat ze vol zaten. We konden dan ook als enige terecht in een kamer wat je ook een stal zou kunnen noemen.
Als beloning voor onze zware dag hebben we voor het eerst in 7 weken ge-burger kingt!

De volgende dag hadden we meer succes toen we bij een hotel kwamen. Hier konden we een stuk luxer slapen! Die middag zijn we met de watertaxi naar de Wat Po geweest. Een tempel met een enorme liggende goude boeddha! Best kitsch, maar ook wel mooi.
Hierna wilde we naar het grote paleis, maar die bleek al dicht te zijn! Mooi, voor ons weer tijd om een fruitshake te drinken en Pad thai langs de weg te eten :)!
's Avonds zijn we naar een cocktailbar aan de weg gegaan. Hier kwamen we in gesprek met een Canadees, een Nieuw Zeelander en een Nieuw Zeelands stel. Hiermee hebben we ge-kroeghopt!
In de Canadees en de Nieuw Zeelander hadden we eindelijk mensen gevonden die luier zijn dan wij. Ze hadden nog niks van Bangkok gezien terwijl ze er al een week zaten.

De volgende dag gingen we op zoek naar het grote paleis. Het was dus heel groot :) met veel tempels en goud! Erg mooi!
Daarna lieten we ons naar een hele grote markt brengen! Dat we aankwamen was er meer dan de helft dicht. We vonden het echt niks voorstellen. Toen we de Lonely Planet erbij pakten begrepen we een beetje het probleem. We waren bij de weekendmarkt en het was vrijdag,hmmmm!
Met een tuktuk hebben we ons maar naar Khao San Road laten brengen om daar te shoppen. En dat is gelukt! Als zware Thaise backpackers zitten we hier dan ook ons stukje te typen in een Fishermann's pants!

Die avond hebben we weer met de Canadees en de Nieuw Zeelander gegeten. En later hebben we 2 Deense meiden ontmoet die ook meegingen wat drinken. Een gezellige laatste avond in Bangkok!

Vandaag zijn we aangekomen in Kanchanaburi. Vanaf hier kunnen we wat watervallen bezoeken, de tijgertempel en de Bridge over the River Kwai!
Maar vandaag nog niet. Zoals we weleens vaker doen hebben we vandaag in ligstoelen gerelaxed aan de river Kwai!

Als het goed is staan er weer nieuwe foto's op de site. Kaar is er nu mee bezig:

Veel liefs
Kaar en Don

• 24 Februari 2007 - 15:20

Jel:

Luiaards, jullie zijn hilarisch! Wat een tekst.

• 24 Februari 2007 - 17:11

Carel:

Geen leuke titel kunnen bedenken? Het verhaal is er zeker niet minder om. We hebben er weer van genoten. Zeker ook van de foto's, een aantal zijn heel indrukwekkend.
    En Kaar,
    als je gemeentehuisbode Piet van Halfweg tegenkomt, doe hem de groeten!

Tot een volgende keer en blijf genieten!!

Carel

• 24 Februari 2007 - 17:13

Lucyna:

Hey dames!!! Weer een heerlijk verhaal, en ik had echt medelijden met jullie op die lange reis:).
    Het duurde even voordat de fotos te zien waren, gelukkig staan ze allemaal op.En wat is Ankor Wat toch prachtig!!!Veel liefs en geniet verder.

• 24 Februari 2007 - 20:24

Philip:

De titel zou kunnen zijn ontberingen op de reis van Cambodja naar Bangkok. Andere suggesties welkom.

Hou je taai, duzzz ..

• 24 Februari 2007 - 21:41

Marieke:

Vind het iedere keer weer heerlijk om jullie verhalen te lezen.........

• 25 Februari 2007 - 08:09

Rosanne:

Gave foto's weer ladies! Ziet er goed uit! Liefs, Roos

• 25 Februari 2007 - 09:35

Eline:

Weer een heel leuk verhaal, jullie schrijven allebei heel erg leuk! En Alle foto's zijn ook weer erg leuk om te zien! geniet rustig verder!!

• 25 Februari 2007 - 10:28

Wil Hogeman:

Jullie vervoer lijkt wel op een fitness sessie! Misschien een toepasselijke titel "the shakers", al die shakes vullen jullie vitamientjes aan en de andere shakes brengen jullie weer naar een volgend avontuur. Weer een heerlijk verhaal met mooie, gezellige en indrukwekkende foto's!
    Veel plezier verder, lieve groet, Wil

• 25 Februari 2007 - 10:36

Loes:

he kaar en don, wat een onwijs gave trip is het toch. ik word elke keer nog jaloerser als ik jullie verhalen lees. en die foto's zijn ook echt onwijs gaaf. geniet er maar van.

• 25 Februari 2007 - 12:35

Els Lammerse:

Wat een reis moet er niet aan denken.
    Maar jullie kwamen op de plaats van bestemming.
    En wat weer een gave fotos.
    Gr.Els.

• 25 Februari 2007 - 13:34

Nel En Nico:

Net alle mooie foto's weer gekeken. Daar straalt van af dat jullie genieten, genieten en nog eens genieten. Dat volhouden he.
    groetjes

• 26 Februari 2007 - 12:34

Rianne:

Haai meiden!Wat leuk om weer te kunnen lezen hoe jullie reis avontuur verloopt. Ik ga nu leuk jullie fotootjes bekijken..!!Liefs
    ps: vond het echt leuk om van jou een smsje te krijgen don!

• 26 Februari 2007 - 14:44

Aard:

ik wou jullie net anspreken op msn maar toen gingen jullie net offline...

wat een mooie foto's van ankhor wat! wel mooi al die mannetjes in de muren enzo! ik begin steeds meer zin te krijgen om zelf ook weg te gaan hiero! op naar peru en chili!

hou je haaks en niet teveel miepen over hobbelende busjes he! (ik zat een keer in zo'n busje en toen dacht ik dat mn broek in de fik vloog want die zat te dicht bij te motor :S)

oke ciao! x

• 26 Februari 2007 - 17:59

Wouter:

Mailtje is verstuurd! Dit berichtje is alleen voor de buitenwacht zodat ze niet denken dat ik hier niet kijk :p

• 28 Februari 2007 - 16:35

Lucyna:

Hoi, hoi!!! Net een kaart gekregen van Kaartje met haar een een tijger erop!!! Geweldige verrassing voor de jarige!Karolina aait enorme tijger alsof hij een katje is, geweldig gedaan meiden. Veel liefs en geniet van de tempels morgen!

• 28 Februari 2007 - 18:07

Nel :

Wat Grappig!
    Wij kregen een kaart waarop Donna staat met een tijger. Wat een geweldige foto. Stoer hoor!
    Kus

• 28 Februari 2007 - 22:23

Lucyna:

En ik dacht dat ik uniek was met zo'n kaart:)

• 01 Maart 2007 - 08:44

Philip:

Wanneer krijg ik mijn kaart? Wat moet de aanleiding dan zijn?

Papa

• 01 Maart 2007 - 14:27

Marco:

Heeeej Meiden,

Wat een leuk verhaal weer,
    ze zeggen weleens dat een busreis vermoeiend is, maar daar is de weg nog recht en kan je slape. Werden jullie niet in slaap gewiegd?
    En nog alpenisten spelen in de bus. De nederlandse verkeersveilheidsdienst kan hier nog een voorbeeld aan nemen, vervoer en animatie tegelijk :p

Verder weeer een kei goed verhaal, en nog een vraagje, jullie komen vaak canadese, amerikanen en allemaal ander gespuis tegen, komen jullie ook weleens van die gezellige, feestende malloten tegen die ze Hollanders noemen? :P

En aaah eindelijk weer foto's k ga ze meteen bekijken!

Marco!