Crikey!!!

Door: Don en Kaar

Blijf op de hoogte en volg Donna en Karolina

06 April 2007 | Australië, Rainbow Beach

Hey allemaal!!

Hahahhahahhahahhahaa wat hebben wij ons verkneukelt om onze eigen 1 april grap!! Natuuurlijk komen we gewoon op 4 mei terug! We moeten wel, anders komen Nel en Lucyna (en Wout hoop ik :P) ons persoonlijk halen! En wij hebben ook wel echt zin om jullie straks allemaal te zien!

Een stormachtige aflevering deze keer! Lees verder als je wilt weten waarom we koalapoep op onze shirtjes hebben, hoe het komt dat we vandaag gillend van de spierpijn wakker werden en wat vandaag het engste en vervelendste moment van onze hele reis was!!

Onze laatste avond in Byron was weer erg geslaagd en we hebben nog heel leuk met een Haarlemse jongen gepraat! De dag erna zijn we met de bus naar Noosa gegaan. Daar zouden we een paar dagen uitpuffen want Noosa is heel rustig! We hadden een geweldig hostel, heel huiselijk! Er waren allemaal appartementjes voor 8 mensen waardoor je heel gezellig 's avonds met zn allen lekker tv kijkt en babbelt! Die avond eten we wat bij een restaurantje en gaan we meteen naar bed! De dag erna zagen we met onze eigen ogen hoe rustig Noosa was! De supermarkt was al om 5 uur gesloten en de laatste bus naar ons hostel was toen ook al weg! Dan maar naar de Subway voor een mega-broodje die we meenemen in de taxi naar het hostel! Die avond zitten we heel gezellig op de veranda met een paar Zweden (die zitten overal..!), Denen en Rotterdammers! Erg gezellig weer ;).

Van de dagen erna weten we niet zo goed meer wat we hebben gedaan haha. Vooral naar de supermarkt aangezien dat een hele trip was. Ook zijn we twee dagen bezig geweest met in en uitchecken omdat we een nachtje in een ander (goor) hostel moesten slapen! Alles was helemaal vol bij ons en het was nog een hele tour om wat anders voor een nachtje te vinden! Na een paar rommel-daagjes gaan we eindelijk wat doen..! We staan vroeg op (hels voor ons) en gaan met een speciale bus naar de beroemde Australia Zoo! Dat is de dierentuin van Steve Irwin (The Crocodile Hunter!). Wij zijn helemaal Steve-fan en willen nu wel echt een koala zien dus we hebben er helemaal zin in! De Zoo blijkt helemaal fantastisch te zijn! Niet zo'n schrale Artis met allemaal hekken! De verzorgers zijn helemaal gek van de beesten daar en vertroetelen ze constant. De koala's en kangaroo's lopen vrij rond in speciale hekken en je kan ze gewoon aaien enzo! De koala's zijn echt een verhaal apart, je lacht je rot! Ze hebben zo'n dommig gezicht en ze nollen de hele dag door! Ze slapen in een boom in de raarste posities, wil ik ook kunnen! Handig voor als je in een bus moet slapen! Maar goed we konden daar dus uren naar staan kijken en helemaal dubbel liggen. De kangaroo's liepen als een soort hondjes tussen de mensen door, ontzettend tam.

Verder hebben ze veel shows. We zijn naar een krokodillenshow geweest die Steve vroeger dus zelf deed. De show zelf was tenenkrommend en hilarisch tegelijk! De mensen die de show doen proberen net zo druk en enthousiast te doen als Steve maar het is een beetje nep. Het eerste halfuur proberen ze je op te warmen met o.a. de 'Crikey-wave' en een wedstrijdje dieren nadoen.. Een hoop plaatsvervangende schaamte dus maar toch ook wel leuk! Na een hoop overdreven milieu-tips komen er ook wat dieren het toneel op. Ze doen wat truukjes met vogels en een paar tenenkrommende toneelstukjes over hoe je met slangen om moet gaan. En dan eindelijk de krokodillen! Best gaaf om te zien. Daarna zijn we ook nog naar de tijgers geweest. Het was een heel mooi verblijf met een zwembad waar je onder water kon kijken. De verzorgers waren de hele tijd met de tijgers aan het spelen en het leken wel kleine poesjes zoals ze achter ballen aanrenden, zo leuk om te zien!

Het leukste van de dag was nog wel dat we een koala hebben geknuffeld hahhaha! Het is het meest toeristische wat je kan doen (Gresh haat ons nu) maar we wilden het perse! Het was onwijs lief! De koala-meneer legt de koala tegen je aan die zich onmiddelijk helemaal om je heen vouwt! Voor 'maar' 20 Aussie Dollars heb je een grote foto ervan en gratis koala-poep op je shirt, enig!

En dan nog alle Steve-zooi daar...je kijkt je ogen uit en lacht je rot! Overal grote posters ervan en grote schermen die afleveringen van "The Crocodile Hunter" laten zien. In de bus ernaartoe kregen we trouwens een docu over zn leven te zien. Erg gaaf om te zien hoe vaak ie al gebeten is en allemaal filmpjes van een puber-Steve met een heel raar kapsel die beesten vangt. Don en ik gingen helemaal stuk dat ie vertelde over hoe zn hondje dood is gegaan, zielig!!! In de dierentuinwinkels is ALLES van Steve te krijgen! Sokken, een hele kledinglijn, speel-setjes, schorten, borden, glazen, posters, boeken, magneetjes, chocolaatjes en zelfs poppen!! Ook zn vrouw en dochter hebben allemaal merchandise en kledinglijnen! Dochtertje Bindi heeft een super-irritante fitnessvideo...?!? Maar na vandaag zijn we net als de Aussies helemaal Steve-fan. CROCS RULE!!

Die avond koken we een heerlijk maaltje en kijken we met onze huisgenootjes eindelijk de film "The Beach"! Al vanaf dat we op Ko Phi Phi zijn geweest wilden we m weer zien en nu we allebei het boek ook hebben gelezen konden we 'm eindelijk kijken! Die avond weer vroeg te stok want de dag erna moeten we NOG vroeger op voor weer een beestachtige activiteit ;).

Paardrijden! Jawel, stiekem waren wij vroeger echt van die paardenmeisjes en hoewel we het nu al ja-ren niet meer hebben gedaan wilden we het hier wel weer eens doen! En het was helemaal geweldig! We waren flink zenuwachtig want we zaten in de gevorderden-groep en die knollen blijven toch een beetje spannend! We worden met een busje naar een heel ander deel van Noosa gebracht en krijgen daar stoere laarzen en een enig helmpje! We klimmen erop (we waren vergeten hoe hoog dat is!) en nemen onze eerste stapjes. Daar volgt een prachtige rit door de bush waar we voornamelijk lopen en draven. Eenmaal aangekomen op het strand gaan we ook galopperen! Aaaah doodeng maar zo gaaf! Mijn paard heeft er flink zin in en wil steeds de anderen inhalen! Beetje naar want het is lastig om m in te houden en ik mocht niet inhalen van de paardenjuf! Die van Don wilde steeds overal eten haha, ook lastig!

Na een heel end gegaloppeerd te hebben op een prachtig leeg strand gaan we weer terug door de bush. Op de terugweg voel ik mn hele lichaam al pijn doen.. Als we terug zijn en we onze benen uit de stijgbeugels halen doet alles zeer!! Pas na een tijdje durf ik weer af te stijgen en de eerste 10 minuten strompel ik heen en weer! Paardrijden is dus echt een sport hahaha, stukgaan! Nu, de dag erna, hebben we ontzettende spierpijn in onze rug, benen, armen, buik...en de rest eigenlijk! Die middag zijn we helemaal kapot en knappen we een flinke uil! We gaan nog heel even naar het strand, voor de eerste en laatste keer in Noosa! Als we weer terug zijn in ons 'huisje' halen Jake en Mick (Engeland) ons over om met hun mee te gaan naar de (bloedige) film '300'. We zijn erg blij dat we mee zijn gegaan want het blijkt een hele gave film! Daarna weer snel te stok want de dag erna gaan we alweer uitchecken en op weg naar Noosa!

Nadat we hebben uitgecheckt kijken we met Jake en Mick nog een video (weten jullie nog wat een video is..?). Dan gaan we op ons gemakje naar het busstation! We wachten een halfuur op de lokale bus die maar niet komt!! We schieten flink in de stress omdat we onze Greyhound gaan missen! We bellen een taxi en racen lekker duur naar het busstation. Daar zijn we net op tijd maar geen bus te bekennen..! We bellen de Greyhound en ons wordt verteld dat de bus eraan komt. Als de bus 45 min. te laat is bellen we weer. Deze mevrouw is wat preciezer en vraagt naar onze boekingdetails. En dan krijgen we de schrik van ons leven....de bus vertrok om 1 uur ipv 2 uur!! Helemaal onze fout dus en een enorme ramp want alle bussen zitten vol! Bovendien moeten we om heel veel redenen die dag naar Rainbow Beach! Ten eerste is er geen accomodatie in Noosa, ten tweede hebben we al betaald voor die nacht in Rainbow en ten derde..dan missen we onze 3daagse Fraser tour! Aaaaargh mega-ramp dus! De ergste 30 min van onze reis breken aan. Ik ren op en neer tussen de tourist-info en een buskantoor dat niet te vinden is. Don moet hulpeloos toekijken terwijl ze op de spullen past en op haar nagels (& Honeycombs) bijt! Ik krijg overal te horen dat alles vol zit en dat liften (aaaah!) de enige optie is. Onze laatste kans is wachten op de bus van een andere organisatie en vragen of daar misschien mensen niet zijn komen opdagen. Met deze info loop ik terug naar Don die bijna alles laat lopen van de stress. Onderweg bel ik nog naar een busmaatschappij en wat denk je...ER IS NOG PLEK!! Jaaaah we zijn gered en ik kan mn duim opsteken naar Don die bijna flauwvalt van opluchting. Omdat we bij een andere maatschappij boeken valt dit niet onder onze buspas en wordt het een dure grap maar we zijn allang blij! Van de stress heb ik niet eens gevraagd hoe duur het is maar dat zien we thuis op de creditcard afschrift!

Als we wachten op de bus komen Jake en Mike aanlopen die ook in die bus gaan! Ze kopen voor ons wat avondeten (Doritos..) terwijl wij op de spullen passen. En dan kunnen we eindelijk op weg naar Rainbow Beach! We zijn nog steeds helemaal high van de adrenaline maar erg blij dat het allemaal is goed gekomen. Nu zijn we dus ingecheckt in het hostel en morgen gaan we naar Fraser Island! We doen het lekker luxe daar, in plaats van kamperen en zelf rijden doen wij een 'guided tour'! Worden lekker naar alle hotspots gebracht en slapen in een resort haha! Onwijs veel zin in!

Als het goed is staan de foto's erop nu! Dus klik maar:

Have a good one! ;)

Don & Kaar

• 06 April 2007 - 12:04

Carel:

Weer een mooi verhaal met prachtige foto's!!
    Geniet verder............ en vergeet geen eieren te verstoppen (typisch Hollands?).

• 06 April 2007 - 12:06

Stefan:

Nerdies! Kamperen op Fraser is een must, stelletje luxe paarden :P

• 06 April 2007 - 12:56

Lucyna:

Hoi meiden! Wat een mooi verhaal en eindelijk veel gebeurt :). Wat grappig dat jullie Steve Irving leuk vinden, ik vind hem vreselijk en zap snel voorbij als hij hysterisch iets op de tv aan het vertellen is.
    En bus missen gebeurt iedereen weleens (ja,ja met taxi in donker door Polen om bus in te halen is ook mij overkomen, stond te wachten bij verkeerde halte
    :( ).
    Geniet op Fraser en Fijne Paasdagen.Veel liefs en nog....4 weken.

• 06 April 2007 - 13:07

Els Lammerse.:

Wat schattig die koala.
    Echt een knuffeldier en wat hebben jullie weer veel meegemaakt.
    Fijne paasdagen en op naar het volgende avontuur.
    Ge.Els.

• 06 April 2007 - 13:14

Wout:

Haha die koala. Vet beest man. Erg tof verhaal zou er jaloers van worden! Net zo jaloers jij nu op mij bent omdat ik al weer een hele zooi Lost afleveringen heb gezien;)
    Veel plezier!

• 06 April 2007 - 16:07

Papa Philip:

Dames, de bus missen is een westers typisch vrouwen probleem (...). Gelukkig heb je dan weer mijn (improvisatie)talent om de zaak te redden. Leuk verhaal en ook nu heel spannend geschreven trouwens met prima foto's!!

Sterkte weer verder,
    Papa Philip

• 06 April 2007 - 16:46

Loes:

he kaar en don wat een superverhaal weer. ik geniet elke keer als ik het lees en wil dan zelf ook.
    ik zie al helemaal voor me hoe jij als kip zonder kop rond rent kaar, maar het is je gelukt dus geniet er nu maar lekker van. tot over een maandje.
    kus loes

• 06 April 2007 - 17:21

Lies:

Hey chica's! Wat een geweldige foto's zeg! Heerlijk! Koala's aaien en horsie- rijden...snap niet dat jullie niet nog een maandje willen blijven ;) Haha, ik aan iedereen rondbazuinen dat jullie langer wegblijven....was ik mooi ingestonken! Helaas zijn jullie wel net een weekje te laat voor mn B-day party...dus dan moeten we het feestje dat jullie mislopen daarna maar even dunnetjes overdoen ;)! Veel plezier nog daar & tot op bevrijdingspop!

Dikke kus, lies

• 07 April 2007 - 11:10

Jel:

Hahaha ik ging echt stuk om die foto met die emu, die lijkt iig niet dood;)

Even over die 1 april grap: die was echt slecht! Konden jullie niks beters verzinnen? Opgegeten door haaien zou ik eerder geloven;)

Het moest er een keer van komen, dat missen van die bus. Ik was dan ook niet verbaasd te lezen dat jullie deze gemist hebben, want de rest van jullie reis is zo verbazingwekkend vlekkeloos verlopen! Stelletje mazzelaars dat jullie een andere bus in konden hoppen, anders zouden jullie een mooi tripje missen op Fraser Island want ik heb uit geheime bronnen vernomen dat dit geweldig moet zijn. Veel plezier en blijf optimaal genieten!

• 07 April 2007 - 12:30

Kris:

Hee meiden,
    Net als Jel ging ik ook stuk op de emu foto. Geweeeeeeeeeeldig!

Over die knuffelkoala kan ik maar 1 ding zeggen: MEENEMEN!!!!!

Verder heb ik na al deze geweldige foto's en verhalen besloten een opfris cursusje bij McDonald te doen zodat ik ook naar Australie kan om te paardrijden!

Fijne paasdagen daar tijdens jullie luxe tochtje naar fraser island! Wie weet verstoppen ze daar ook eieren, dus ik zou absoluut gaan zoeken.

Dikke kus

• 07 April 2007 - 12:42

Bas (eigendom Van K):

He meiden,
    Wat een leuke foto's met al die dieren.
    En wat een mafkees he die Irving. En ff in jullie stijl, uh hij lijkt wel dood. ;)

Have fun en geniet er van.

• 07 April 2007 - 15:16

Sanne:

hey meiden!

Wat een verhaal weer!! En wat een mooie foto's! Die koala's zien er zoooo knuffelbaar uit inderdaad! Erg lief!

Nou meiden geniet van jullie guided tour langs alle hotspots van Fraser Island!

Bewaren jullie een paar van jullie Honeycombs? Ben ondertussen erg benieuwd! :p;-)

Dikke kus San

• 09 April 2007 - 11:38

Danny:

He Meiden,

Leuke foto's met een hoog knuffelgehalte!Leuk om te lezen en te zien dat het jullie zo goed gaat!
    Geniet nog even van de laatste weken "down under"!
    Vanuit Zeist een volijk pasen en tot over een tijdje maar weer! Groetjes,

Danny x x

• 09 April 2007 - 18:07

Marco:

Heeeej Meiden,

Wat enogelovelijk lang verhaal, maar wel leuk!
    ooeee wat ee leuke koala beertjes, die bij Kaar kijkt alleen niet zo vrolijk.
    Verder lekker gestressd, was misschien ook wel nodig, jullie hebben de hele tijd zo rustig aan gedaan, jullie bloedsoploop had een vertraging opgelopen :p
    Geniet er lekker van!

Marco

• 10 April 2007 - 20:20

Nel En Nico:

Hey lieve meiden,

Afgelopen weekend hebben we op de Veluwe herten en zwijnen gezien maar die zijn lang niet zo knuffelig!

We zien de reactie van jullie voor ons bij het missen van de bus. Ja, 't gaat zoals het gaat :)

Veel succes
    en dikke kussen

ps. Foto's zijn weer prachtig!

• 11 April 2007 - 21:53

Elinor:

Heej Kaar,

Onwijs leuk verhaal weer! Ik lees het elke keer en nooit stuur ik een reactie omdat het hier nooit zo interessant is als daar!

Maar nu zag ik toch zoiets grappigs die Lars waar jullie mee waren daar heb ik een aantal jaar geleden nog iets mee gehad!! :-)

Maar goed je moet nu wel weer snel terug komen hoor ik mis je echt op Zo Gewoon en bij Laccorda!!

De ledenvergadering was ook lang niet zo grappig meer zonder jou!

Groetjes Elinor