Urkel en Schnurkel in Kangoeroeland!
Door: Don en Kaar
Blijf op de hoogte en volg Donna en Karolina
29 April 2007 | Australië, Cairns
We zijn nog steeds in Cairns en het is heaps of fun! Cairns is een mooie stad, recht aan de zee dus je struikelt zo van de winkels het strand op! Ook ons hostel is midden in het centrum, helemaal goed. We slapen op een kamer met 3 engelse meiden met wie we gezellig kletsen en tijdschriftjes uitwisselen :D.
Onze tweede dag in Cairns zijn we naar de Lagoon geweest. Was lekker druk omdat het Anzac Day was! Een beetje het 4/5 mei van Australie. We merkten er alleen weinig van, alleen dat de supermarkten dicht waren! We hebben die avond een lekker broodje met sla, vlees, tomaat, augurk, uitjes en daarnaast nog aardappeltjes gegeten. Misschien beter bekend als een Big Mac Menu ;). We komen dan op het boevige idee om naar de bios te gaan! We kijken "The Number 23" erg goed en lekker eng! Ook spelen we Time Crisis in de speelhal, lekker schieten! Daarna gaan we gauw te stok want de dag erna moeten we heel vroeg op!
We gingen namelijk met een trip naar The Great Barrier Reef! We lopen 's ochtends vroeg naar de haven en checken daar in op onze boot. Oeiii het blijkt een catamaran te zijn..daar hebben we nog 'goede' herinneringen van uit Thailand! En ja hoor op weg naar The Reef word ik lekker zeeziek. Don heeft het te druk voor zeeziekte want die is al bezig met dr duik-brieving! Na een tijdje varen trekken we allebei onze sexy wetsuits aan en maken we ons klaar om in het water te jumpen. Don gaat duiken met een groepje en ik ga met een hele groep snorkelen. Don dr buddy is een hunkige Zweed die lekker zn eigen gang gaat zodra ze onder water zijn. Don is dus meer op zoek naar hem dan naar Nemo :D. Don vertelde me dat het niet dr gaafste duik was, een beetje grijzig koraal en helaas geen turtles en haaien!
En ondertussen was ik aan het snorkelen...en het ging ineens zo goed!! Misschien kwam het door mn buddy, Annemarie. Zij was namelijk een nog grotere nerd in snorkelen dan ik haha! We hadden allebei heel chill een 'Noodle' meegenomen, een soort schruimrubberen stengel waar je lekker op kan hangen. Terwijl Annemarie lekker lag te sputteren en zeewater te happen ging het bij mij super. Geen verzopen katje deze keer! En het was ZO mooi! Don is het al gewend maar dit was de eerste keer dat ik koraal zag in allerlei kleuren en soorten. En zoveel vissen! Hele zwermen met kleine visjes en hier en daar een enorme. Het water was heel helder en het koraal lag heel hoog dus je kon het heel goed zien. Je moest ook heel erg oppassen dat je het koraal niet kapot maakte, beetje spannend! Heb ook weer een mooi litteken erbij op mn knie van dat ik het koraal een klein knietje gaf.
Onder water beleven we ook nog een hilarische grap: ik was Don even kwijt en ging toen weer naast dr zwemmen. Zo zwemmen we n tijdje naast elkaar en net als ik dr hand wil pakken kijkt ze naar me...en blijkt het een Jap met een baard te zijn hahahhhaa! Ik draai me gauw om en zie Don een stukje achter me! Proestend komen we boven (want als je onder water lacht komt er overal water binnen haha).
Op de boot wisselen Urkel & Schnurkel de verhalen uit en wijzen we op de vissenkaarten aan welke vissen we allemaal hebben gezien! Dan eten we een heerlijke lunch en komen we even bij. Ondertussen is de boot weer naar een ander stukje reef gevaren en kunnen we gezellig samen schnurkelen! We stalken onze favo vis (die lekker koraal zit te knabbelen), vinden Nemo en maken een heleboel foto's met de onderwatercamera! We worden ook nog gefotografeerd door een mevrouw van de boot die de foto's later voor een schandelijke prijs verkoopt (toch maar gekocht haha).
Na een uurtje snorkelen worden we jammer genoeg weer naar de boot geroepen! De boot gaat namelijk weer op weg naar Cairns. Op de terugweg praten Don en Annemarie 1,5 uur lang over chocola :D. Na een dutje in ons hostel gaan we pizza halen en installeren we ons in de tv-room voor de finale van "The Biggest Loser"! Is een soort Big Diet wat we de afgelopen 2 maanden hebben gevolgd. Helemaal moe en en zeer tevreden gaan we weer te stok!
De 3 dagen erna gaan we op onze grote missie...shoppen! Voordat we naar huis gaan moeten we nog even goed onze backpacks vullen met kadootjes, bikini's en kleding! We hebben ook allebei een grote koala-knuffel gekocht haha! Geen idee hoe we dit straks allemaal in het vliegtuig gaan proppen maar dat zien we dan wel weer. Een van de avonden (geen idee meer welke) zijn we ook uitgeweest! We kwamen nog de Zweden/Denen tegen die we van Magnetic Island kennen!
We hebben ook de nodige oranje-dingetjes op de kop getikt voor vanavond en morgen! We gaan namelijk vanavond Koninginnenacht vieren! We wensen jullie allemaal alvast heel veel plezier voor morgen! Lekker veel hotdogs en loempia's eten en slechte optredens kijken op het Museumplein! Wij vertegenwoordigen Nederland wel Down Under!
Kusjes!! Urkel & Schnurkel (raadt zelf maar wie wie is ;)).
29 April 2007 - 10:03
Anja Weijers:
Hoi meiden
We hebben weer genoten van jullie enthousiaste verhalen van down under. Nog veel plezier de komende dagen.
Anja en Bart -
29 April 2007 - 13:29
Danny:
Geniet er nog even van!!! Groetjes uit tropisch nederland! -
29 April 2007 - 15:20
Nel:
Hoi Urkel (Don) en Schnurkel (Kaar)
Dus nu zijn jullie allebei fan van de onderwaterwereld :)
Prachtige verhalen weer.
Morgen, koninginnedag, maken we er hier ook wat leuks van en het wordt prachtig weer.
Jullie ook heel veel plezier nog down under en succes met shoppen ;)
Dikke kus -
29 April 2007 - 17:04
Urbi En Orbi:
Hoi Kurkel en Durkel,
Heel leuk verhaal, dames. Geniet van de laatste loodjes. Goede reis terug > NL.
Urbi en Orbi
PS: Vraag is dus wie Urbi en wie Orbi is?
29 April 2007 - 17:23
Marco:
Heeeej Meiden,
Weer en onwijs leuk verhaal! en wat lees ik? Gaan jullie Nederland vertenwoordigen op koninginnedag, down under? Zal wel een hele korte polonaise worden :p
veel succes! -
29 April 2007 - 17:25
Ora Et Labora:
Hey dametjes, wat een lef hebben jullie ook! Diep respect dat jullie Time Crisis hebben gespeeld! Kijk erg uit naar 4 mei! X -
29 April 2007 - 20:00
Queen Bea:
Nou meiden even googlen op: "cairns koninginnendag" en jullie kunnen een enorme vrijmarkt houden met alle nederlandse backpackers.
Dus zet hem op en ik zou zeggen:
Laat de leeuw niet in z'n hempie staan daar down under.
Verder zullen jullie het wel jammer vinden, maar ik ben blij dat het al bijna 4 mei is en ik mn lieve zus weer zie.
Dikke kus
K -
30 April 2007 - 09:39
Piet:
hoi snurkels
wat 'n geweldige belevenissen
nem maar snel'n oranje bittertje op de gezondheid van "bea"
gr piet
30 April 2007 - 19:30
Els Lammerse:
Hallo Diepzeeduikers.
Wat weer een geweldig verhaal.
Nog veel plezier de laatste dagen.
Gr.Els. -
01 Mei 2007 - 16:50
Aard:
he onderwater sjansers! lekker achter de buitenlandse mannen aan nu het nog kan? heel veel plezier nog de laatse 2 dagen! (als jullie dit nog lezen...) ciao!