Kaar en Don in the city!
Door: Don en Kaar
Blijf op de hoogte en volg Donna en Karolina
24 April 2007 | Australië, Cairns
We zijn klaar met alle busreizen, want we zijn in Cairns!!!! Alle stranden en eilanden hebben we verruild voor een stad, waar we nu onze laatste week nog gaan genieten van onze reis!
Onze dagen in Airlie beach hebben we voornamelijk nog rustig doorgebracht. Omdat er ook hier overal gevaarlijke kwallen in de zee zitten, mag je niet zwemmen tenzij je een stingersuit hebt!
Dat hebben wij niet en aangezien we geen zin hebben om over elkaars kwallenbeten te plassen :D of reanimatie toe te passen, zwemmen we dus niet in de zee hier. Gelukkig heeft Airlie beach een oplossing bedacht voor de toeristen, namelijk een Lagoon. Dit is eigenlijk een groot zwembad, maar dan met zeewater. Onze dagen in Airlie beach brengen we een beetje bij de Lagoon door.
Na een bus- en ferryreis komen we aan op Magnetic Island! Met de localbus (er zijn 2 buschauffeurs op het hele eiland) worden we naar ons hostel gebracht!
Het hostel ligt heel relaxt recht aan de zee. Na een wandeling naar het winkelcentrum (een supermarkt, pizzeria en drogist) en terug gaan we een maaltje koken. Van deze keuken zou de smaakpolitie niet vrolijk worden! In de wasbak loopt een kakkerlak en overal liggen etensresten waar lekker door de mieren aan geknabbeld wordt! Maar we zijn wel wat gewend en maken het diner.
Na ons eten gaan we met onze goon het strand op om daar ons laatste restje wijn op te maken.
De dag erna gaan we naar Horseshoe bay, waar je schijnt te kunnen zwemmen vanwege een stingernet. Ook moet je hier zijn voor de winkels.
En ja hoor..., er is inderdaad 1 kledingwinkel in Horseshoe bay :D! Na alle kleding gezien te hebben gaan we naar het strand.
Het stingernet is 4 bij 8 meter en hier kunnen we even zwemmen. De zee is hier dezelfde kleur als in Bloemendaal.
Als we daarna weer in de supermarkt zijn ontdekken we muntdrop! Jeeej drop! Dat kopen we en gaan weer terug naar ons hostel. Die avond drinken we wat in de bar van ons hostel.
De volgende dag staan we bijtijds op om ons gratis ontbijt te eten. Voor Magnetic Island hebben we een 3 nachten-deal geboekt met gratis ontbijt, internet, kayakken en snorkelhuur! Vandaag moet dus een actieve dag worden, want morgen gaan we alweer.
Na een English breakfast en duik in het zwembad besluiten we eens kayakken te huren. In onze reddingsvesten slepen we zelf de kayak het strand op. Dit op zich is al een show, maar dan moeten we ook nog in de kayak komen. Terwijl ik voorin de kayak zit, kruipt Kaar achterin. En nu wegroeien. Maar zo makkelijk gaat het niet! De punt staat recht op de golven en de kayak stroomt met elke golf voller met water. We proberen ons af te zetten met de peddels, maar spoelen heel rustig weer aan. Dan duwt Kaar de kano weg en hijst zichzelf erin.
De kayakeigenaar had gezegd dat we een uur mogen kayakken, maar omdat het niet zo druk is kunnen we langer,whaaaa dan kent hij ons nog niet! Na een kwartier gekayakt te hebben (peddel, rust, peddel, rust, rust, uitdobberen) zijn we weer op het strand. Gelukkig besparen we de mensen een show door de kayak op het strand te laten liggen.
Nu nog snorkelen....! Helaas is dan alle snorkelapparatuur verhuurd. We besluiten onze dag verder bij het zwembad te besteden, we hebben al actief genoeg gedaan ;)!
Die avond is het Undie Sundie! Iedereen die daar zin heeft kan een showtje geven in zijn ondergoed op de catwalk! En het wordt een ware show!! Een paar gasten grijpen natuurlijk de kans om in bh en string (!) op te komen! Dan is er nog een groep jongens die een palmboom hebben gestript om hawaiirokjes van te maken. Een ander meisje heeft ondergoed van wc-papier geknutseld. Maar de held van de avond is de jongen die normaal gekleed het podium op komt lopen. Binnen een paar seconden heeft hij alles uit en alleen nog een petje voor, waar normaal zijn boxershort hoort te zitten :D!
Wij houden al onze kleding aan.
De dag erna gaan we weer met de ferry naar het vaste land. Dan nemen we onze laatste Greyhoundbus naar Cairns. Gisteravond hebben we onze voucher van een gratis maaltijd gebruikt. Omdat het maal zo groot was als een voorgerecht, hebben we m even afgeMACt :P!
Ook hier hebben ze een lagoon, heel veel shops en natuurlijk is hier het Great Barrier Reef. Over een paar dagen gaan we nog een boottripje doen inclusief een duik voor Don en snorkelen voor Kaar!
Het hostel is eigenlijk meer een hotel! Hier kunnen wij ons wel vermaken! Om onze Bea niet teleur te stellen, zijn we al druk op zoek naar een oranje outfit.
De foto's van het zeilen op de Whitsundays en Magnetic Island staan bijna op de site!
Wij hopen dat jullie ook genieten van de zon, terrasjes en vrije dagen!
Tot snel!
Kaar en Don
24 April 2007 - 09:35
Wout:
Hey dames!! Wat een leuk verhaal, lekker dat jullie nu even chillen voor de lange weg naar huis wordt ingezet. Kan niet wachten tot 4 mei :D Kus! -
24 April 2007 - 10:28
Dinja:
Hai meiden,
Ik geniet nog steeds van jullie verhalen en wat een heerlijke foto's weer! Veel plezier voor jullie laatste dagen en tot snel.
Dikke kus -
24 April 2007 - 10:49
Loes:
he kaar en don, heerlijk toch nog even relaxen. gelukkig maar dat er niet zo veel winkels zijn anders zouden jullie je nog helemaal gek shoppen ook. nou nog even een laatste duik/snorkeltocht maken. geniet er van en tot 5 mei :p als je onze bar leeg komt zuipen!!! :D
kus loes -
24 April 2007 - 12:30
Nel:
Hey Lieve Meiden,
Wat een prachtige foto's weer. De pret straalt er van af.
Wat zijn jullie heerlijk aan het relaxen.
Dat gedoe met de kayak had ik wel willen zien :)
Lekker doorgaan met genieten en Don, veel plezier met de duik die je nog gaat maken en Kaar, succes met snorkelen.
doeidoei -
24 April 2007 - 20:56
Marco:
Heeeej Meiden,
Weer een mooi verhaal, het is echt alleen maar zon zee strand en lekker weer. Alles lekker jullie genieten lekker!
Doe dat maar lekker lang want in Nederland moet je je weer bekommeren om pedaalemmer-zakken, WAO-premie's en van de vreselijke mensen met collectebussen.
Veel plezier!
gr. Marco -
24 April 2007 - 21:58
Marga:
Hallo meiden,
Weer helemaal genoten van jullie belevenissen. Geniet nog lekker van de laatste dagen.
Vrolijke groeten van Marga -
25 April 2007 - 10:57
Carel:
Hallo, ik heb alle weken genoten van jullie verhalen en foto's. Jullie verhaal van de laatste dagen zal ik pas lezen als jullie al weer terug zijn in dit nu zonovergoten en warme land. Kaar ik zal geen reclame :) meer maken maar je weet dat ik een week in Engeland vertoef.
Ik wens jullie namens de Spaarndamse Weijersen nog een fantastisch slot toe van jullie avontuur!! -
25 April 2007 - 12:42
Stefan:
Welk hostel zit je? En je moet ff naar de Cheecky Monkeys van Cairns: THE WOOLSHED... Hahahaha.... Nou veel plezier verder...
Kusje uit Berlijn (onderweg van PL naar NL)
XXX -
25 April 2007 - 21:52
Els Lammerse:
Hallo Meiden.
Wat hebben jullie weer veel beleefd.
Geniet nog van jullie tijd want voor jullie het weten zetten jullie weer voet op Hollandse bodem.
Nog heel veel plezier!!!!!!!!!.
Gr.Els. -
26 April 2007 - 06:44
Papa :
Het aftellen is begonnen: nog 8 dagen .. -
26 April 2007 - 12:08
Stijn:
ok dit is de vierde keer dat ik er iets probeer op te zetten. ik hoop dat het nu wel lukt. als jullie dit lezen dan is het waarschijnlijk wel gelukt. ik wou ff zeggen dat ik het echt heel leuk vind om te lezen dat jullie zulke leuke dingen doen. sommige dingen komen mij zeer bekend voor, is wel grappig donna ik wou je nog ff bedanken vooor je hele mooie kaart en dat moets ik ook doen namens mijn ouders. tot snel ,kusjes -
27 April 2007 - 14:21
Mailin:
te gek verhaal weer meiden!!!
geniet nog van jullie laatste weekje!!! ik ben blij als ik jullie weer in het echie zie ipv op foto's!!
tot 4 mei.
kus mailin -
28 April 2007 - 16:13
Simone:
Wat gaat de tijd snel!! Alweer bijna terug!!! Gaan we zeker een borrel drinken!!!!!!!
Have Fun!!
XX -