Duiken en verzuipen

Door: Don en Kaar

Blijf op de hoogte en volg Donna en Karolina

31 Januari 2007 | Thailand, Ko Thao

Sawa di kaa (oooh slecht dit!)

We zitten nu inmiddels al een aantal dagen op Kho Tao/Ko Tao of Ko Thao, iedereen schrijft het hier zoals ie wil, want in het Thais kan niemand het lezen.

Twee dagen terug ben ik begonnen aan mijn duikcursus! Die dag ervoor het boek al gekregen en zoals Kaar al zei: hard gestudeerd! Maar dat viel best mee! Een paar toetsjes en een beetje logisch nadenken.
Maar dan begint de praktijk...
We begonnen in het zwembad. Eerst je hele duikuitrusting afstellen en aantrekken, zorgen dat je niet achterover valt (15 kg, waar gaat die fles met dat meisje heen :) en het zwembad in springen. Dan moet je onderwater verschillende oefeningen doen. Ik moest bijvoorbeeld het masker van mijn hoofd afhalen, weer opzetten en met je neus klaren. Dit zorgde voor veel chloorwater in mijn neus en hoesten boven water, maar oefening baart kunst!

De volgende dag op een boot, die qua beweging op het schip in de Efteling lijkt. Ik werd dus ook redelijk zeeziek. Weer hersteld konden we aan de duik beginnen! Samen met Karin (mijn persoonlijke duikinstructrice) gingen we ongeveer 10 meter diep.

Die dag deed ook Kaar een poging tot snorkelen. Samen met Danny, een man die heel Thailand doorcrosst op de fiets, gingen ze naar snorkelgebied. Dit was iets minder een succes! Ze heeft een hoop zout water in zowel mond als duikbril gekregen en zich helemaal het lazarus ge-watertrappelt.
Dus kon ze zich lekker nestelen op het strandje daar met een boek :)
Die avond Happy feet gekeken met Danny bij ons resort en cocktails op het strand gedronken bij de Carbar. Een hippie volkswagenbusje die gewoon op het strand is geplaatst. En bij een hippie auto, horen hippie mensen. Dus weer reggae muziek geluisterd en bedient door semi-Bob Marleys!

Vandaag ging mijn buddy (op t vaste land), Kaar uiteraard, mee op de duikboot. Lekker schommelen en lezen op de boot terwijl ik mijn laatste twee duiken heb gemaakt. Ook dit was echt zo fantastisch gaaf. Alleen maar mooie vissen! Nemo en Cora's, parrotfish, angelfish, barracuda's maar ook zeekomkommers, zeesterren, veel koraal en stekende plankton! Maar gelukkig kwam Spongebob me helpen;)
Nu heb ik dus mijn Padi Open Water Diver!

Kaar is eigenlijk door al deze drukte haast niet toegekomen aan lezen, maar toch bedankt voor alle plezier-wensen!
Morgen hebben we dan eindelijk een dagje rust :D en gaan we relaxen.
Daarna vliegen we naar Chang Mai in het noorden waar we maar eens wat cultureels gaan doen.

Nog steeds jaloers? We gaan nu naar het strand om met een heerlijke cocktail het halen van mijn Padi te vieren!
Nog een keer bedankt voor alle reacties!

Veel liefs, Kaar en Don

• 31 Januari 2007 - 16:34

Nico:

Leuk jullie verhaal weer te lezen. Hoop dat jullie foto's gemaakt hebben ben daar erg benieuwd naar.Veel plezier en geniet ervan niet dronken worden heeeee Groetjes

• 31 Januari 2007 - 16:46

Lucyna:

Erg leuk om jullie bruine en gezonde koppies op de webcam gezien te hebben.En we konden nog even spreken met elkaar:):):).
    Veel plezier verder en goede vlucht naar Chang Mai.Kus mama

• 31 Januari 2007 - 19:46

Shevia:

Hey lieve meiden, wat ziet t er heerlijk uit bij jullie!eerlijk gezegd pas de eerste keer dat ik jullie site ben gaan checken, maar heb gelijk ook alles uitgebreid zitten lezen en bekijken!succes allebei en don GEFELICITEERD!
    kus

• 31 Januari 2007 - 19:54

Nel:

Proost!!
    Op je Padi en op de mooie reis. Hier geen cocktails en gewoon hard werken....ja, jaloers.
    groetjes

• 01 Februari 2007 - 10:03

Rachel&jantine:

hallo juf karolina, wat hebben we u lang niet meer gesproken. gaat het goed met u? en met de hondjes!? waar bent u nu? groetjes: rachel jantine en een kus van meester joost!

• 01 Februari 2007 - 13:06

Agnes Kuiper:

he donna wat gaaf dat duiken . gefeliciteerd met je padi en geniet van jullie cocktails .een goede
    vlucht .gr. agnes

• 01 Februari 2007 - 16:07

Job:

Juffie Karolina, ik heb cito-toets volgende week maar nspa t niet meer zonder jou kusje van je meester

• 01 Februari 2007 - 20:35

Thijs:

He dames,

Wat een heerlijk verhaal, bundelen die hap en uitgeven!!!
    Wel geestig hoor al die verhalen en meester Thijs vandaag weer tot de ellebogen in de kleuterpoep!!! Hahahaha! Verschil moet er zijn! Geniet lekker, ben benieuwd naar meer verhalen!

dikke kus Thijs

• 02 Februari 2007 - 12:46

Marijke & Vincent:

Just a short note to let you know we are thinking of you. You look as though you are having a wonderful time and we sure enjoy reading about all your adventures. Sorry for the english but I thought that you would surely be fluent by now and my written Dutch is truly not easy to read. Till the next time. M&V. PS The jury for NL's best was here and they said that they were certainly very impressed --so who knows! The waiting till the results are known on March 20 seems very long right at the moment.

• 02 Februari 2007 - 14:45

Danny:

He dames!!! Er ging even iets mis met het plaatsen dus doe ik een tweede poging! Leuk om een reactie van jullie te lezen op mijn blog! Ik ben op Phi Phie en heb carpe diem gevonden! Keith werkt nu op Koh Lanta en jimmy deed een flessentruc maar de flessen vlogen alle kanten uit! hahaha! he, nogmaals bedankt voor de fijne tijd op Koh Tao, Ik heb erg van jullie gezelschap genoten! Ik blijf hier w.s. een dag of 4 freediven, snorkelen en relaxen en dan nog een laatste oversteek met de boot even fietsen naar het vliegveld op Phuket om daar de grond te kussen en met Bikey weer naar huis te vliegen! Ik blijf jullie volgen! Veel plezier en tot over een tijdje! Dikke zoenen, Danny xxx

• 02 Februari 2007 - 22:01

Tante Leentje:

lieve Don van harte met het behalen van dat duik-ding en genieten jullie maar lekker verder.Zorg goed voor elkaar!!! Kus

• 04 Februari 2007 - 10:13

Linda:

hey don, welkom in de onderwaterwereld! Wat is het daar releaxt he?
    Ga je in mei mee je advenced halen in NL?? Tis hier wel iets anders duiken dan in dat heldere water hoor! haha..
    geniet er van!
    liefs lin