"Teksie??? Teksie?? Leedie joe want teksie??"

Door: Don en Kaar

Blijf op de hoogte en volg Donna en Karolina

14 Januari 2007 | Maleisië, Kuala Lumpur

Hey allemaal!!

Allereerst ontzettend bedankt voor jullie lieve berichtjes! We vinden het erg leuk om te lezen!! We zijn alweer in een heel ander land! Maar eerst nog even een update over de laatste dagen in Singapore.

De tweede nacht in Singapore zijn we weer de hele nacht wakker geweest. We sliepen met 20 anderen op een zaal maar gek genoeg was het op wat snurkers na heel stil. Met amper een uur slaap achter de kiezen staan we om half 7 op om de trein naar Kuala Lumpur te nemen. De trein is best luxe, we hebben het koud van de airco en kunnen allebei languit op 2 stoelen. Na 8 uur (maar 2 uur vertraging..) komen we aan in KL. Daar is het even schrikken! We hadden ons ingesteld op zoiets als Singapore maar dit was toch wel heel...anders! Overal viezigheid en troep, chaos op de weg en onwijze stank van allerlei toestanden die op straat worden gebbqt. Met onze zware backpack zwoegen we in de hitte door de mensen/auto massa op zoek naar ons hostel. In Kuala Lumpur doen ze blijkbaar niet echt aan straatnaambordjes en mensen die we de weg vragen leggen het nogal wazig uit! Maar uiteindelijk komen we er en ploffen we op ons bedje in een 2 persoonskamer (de zaal was vol).

Die avond lopen we door Kuala Lumpur en proberen over de culturshock heen te komen. Het oversteken is een groot avontuur hier. Het gaat als volgt: je drukt op het knopje, vervolgens wordt het maar niet groen en ren je uiteindelijk met de rest van de massa tussen alle auto's en bussen door. De zebrapaden en stoplichten zijn voor de show hier! Ook lopen we door de markt in Chinatown. De raarste geuren komen op ons af en iedereen probeert ons horloges, t-shirts ed aan te smeren. Een hele belevenis!

Die nacht slapen we eindelijk goed, we worden om half 2 's middags wakker!! We bezoeken de Petronas Towers en gaan de KL Tower (soort Euromast) op. Van hier hebben we een gaaf uitzicht over KL. Na weer een dubieus avondmaal (we hebben nog niet echt goede ervaringen met het eten hier) gaan we borrelen op het dakterras van ons hostel. Net als de avond ervoor spreken we leuke mensen. Voor degene die nog nooit hebben gebackpackt: een backpackers gesprekje verloopt altijd als volgt: "Where are you from?, How long have you been here? What did you see so far? Where are you going next? How long will you be travelling? What do you do at home?" Beetje standaard maar wel leuk om te horen waarom mensen ervoor kiezen om zo lang van huis te gaan.

Op weg naar onze kamer komen we nog twee cavia-size ratten tegen.. Echt goor! En vanmorgen werd ik (Kaar) wakker met allemaal kleine jeukende bultjes, volgens Don vlooienbeten...NICE! Maar ondanks alle viezigheid, de stank, de roepende mannen en de ratten genieten we enorm van alles hier!!

Vandaag doen we het wat rustiger aan. We lopen naar Merdeka Square waar allemaal toeristen uit Myanmar met ons op de foto willen! Het openbaar vervoer is hier erg chaotisch dus we lopen veel. Vaak lopen we een hele tijd zonder andere toeristen tegen te komen.

Na alle drukte van Singapore en Kuala Lumpur verlangen we nu naar een lekker strandje en zon! We gaan dan ook morgen naar Penang, een eilandje aan de westkust van Maleisie.

Don is nu druk bezig met foto's erop zetten. Als het goed is staan die dus binnen een paar uur op:

Kus van ons! Don en Kaar.

• 14 Januari 2007 - 09:17

Rosanne:

Hey Don (en Kaar tuurlijk), klinkt goed allemaal! Echt te vaag idee dat je nu aan de andere kant van de wereld zit... Echt zo'n belevenis! Geniet ervan meiden! Heel veel liefs, Rosanne

• 14 Januari 2007 - 10:32

San:

Hey meiden!

heb weer met veel plezier jullie verhaal gelezen! Super leuk die foto's!
    We vroegen ons gister op de verjaardag van Eef al af wanneer jullie nou precies door zouden gaan! Maar dat is dus al gebeurt!
    Heeel veel plezier!

Dikke kus San

• 14 Januari 2007 - 10:46

Lucyna:

Leuk alle berichten via de mail en jullie site.En de fotos heb ik ook allemaal bekeken!!! Wat is het toch heerlijk met de moderne communicatie middellen, jullie zijn zo ontzettend ver weg maar ook dicht bij. Veel liefs

• 14 Januari 2007 - 10:47

Rianne:

Jeetje..wat is de wereld toch klein met dat internet. Zo zwaai ik jullie nog uit en nu zit ik leuk jullie eerste fotootjes te bekijken..ziet er leuk uit!!Wat een ander wereldje zeg!Take care meiden en tot het volgende bericht ;)!liefs XXX

• 14 Januari 2007 - 11:15

Nico Weijers:

uh uh

• 14 Januari 2007 - 11:18

NICO WEIJERS:

En nu met de hulp van Lucyna.Fijne reis en ga jullie site volgen. Leuke fotos!!!

• 14 Januari 2007 - 11:48

Dinja:

Hai meiden,

Wat een leuke verhalen! En met die foto's erbij krijg je er echt een goed beeld van. Ik vind het nog steeds een raar idee dat jullie echt zo ver zijn, maar ben blij jullie nog even uitgezwaaid te hebben.
    Dikke kus

• 14 Januari 2007 - 13:33

Wout:

Vet verhaal weer, jullie kunnen leuk schrijven. Veel plezier op jullie bounty-eiland.

• 14 Januari 2007 - 14:12

Nel:

Hoi meiden,
    Wat een fantastisch verhaal en een mooie foto's. Wat hebben jullie in korte tijd al veel gezien (dieren!!)We genieten op afstand mee.
    -X-

• 14 Januari 2007 - 14:55

Philip:

Hoi dames, gaat allemaal goed lees en zie ik; vooral die foto's zijn belangrijk voor ons hier.

Groeten,
    Philip/Papa Kaar

PS: Donna groeten van je beide ouders; we kwamen ze tegen bij een wandeling in Leyduin bij Vogelenzang; kleine wereld!

• 14 Januari 2007 - 16:58

Asli:

Heey kaar!
    Woow wat een verhalen zeg! Echt leuk dat je er de tijd voor neemt om het allemaal op te schrijven! Ook leuk natuurlijk om terug te lezen voor jezelf :D
    Take care!!!
    as

• 14 Januari 2007 - 17:13

Mai:

hey meiden.

te gek om jullie verhalen te lezen!! fijn dat alles goed gaat. op de vlooien na...
    leuk dat jullie ook al echt aan het reizen zijn. lekker anderen dingen bekijken!
    veel plezier op het strandje!
    kus mailin

• 15 Januari 2007 - 11:16

Anja:

Heel leuk zoal jullie je belevenissen beschrijven.

• 15 Januari 2007 - 12:27

Jeannette:

Hoi meiden,

Ontzettend leuk om te lezen wat jullie meemaken. Ik blijf het graag volgen. Heel veel plezier!
    liefs van Jeannette

• 15 Januari 2007 - 20:35

Bas:

He meiden, zo te lezen vermaken jullie je prima.
    Geniet ervan en blijf lekker stukjes schrijven, want die zijn erg leuk om te lezen.
    Have fun

• 16 Januari 2007 - 11:26

RJ:

Hey kaar, ik ben gister al lekker wezen schilderen hoor in je kamertje thuis, het moet wel een leuk kleurtje zijn nu ik er 4 maanden ga wonen. Ben trouwens vergeten te vragen aan je of het wel mocht van je... naja.. vast wel he? ;)

x

• 16 Januari 2007 - 19:24

Charlotte Dk A'dam:

He DAMES, Yeahoe wat een stoere verhalen!! Bevalt het goed in zo'n totaal andere wereld? Leuke mensen, apart eten, mooie bounty eilanden, veel zon, spannende Hostels?! Ik ga jullie berichten heel goed bij houden...
    Ben dankzij Jel nog beter op de hoogte, daar zat ik gister mee in de trein naar Amsterdam...was gezellig!

Take care, ZOEN

• 17 Januari 2007 - 10:41

Marpessa:

Hey meiden!

Ik vond het heel leuk om jullie te ontmoeten. Hoe hebben jullie het in Penang? Lekker Indiaas gegeten? Niet vergeten om het treintje naar boven te nemen hoor! Mijn email adres is: marpessa.hof@gmail.com.

Groetjes, Marpessa

• 17 Januari 2007 - 14:39

Marco:

Heeej meiden,

Iedere keer weer een stukje verder hé, En iedere keer wordt je tas met herinneringen voller ;). Wat een originele gesprekjes ook :p Maar jah je moet wat zeggen hé

Succes Marco!

• 17 Januari 2007 - 17:36

Jel:

Oh vet chill die peper! Succes met oversteken, leuke backpackgesprekken voeren, beestjes ontwijken, aankomen op de gewilde plaats van bestemming en natuurlijk met genieten!

• 17 Januari 2007 - 19:10

Merel:

Heeej Donna !! Helemaal geweldig daar zo te lezen, superr hoor !! Al een hoop meegemaakt en je heb nog wel ff!! Geniet er nog maar lekker van !! liefs van Merel ( les petits )

• 18 Januari 2007 - 13:34

Loet:

HI Don en Kaar, Wat leuk om jullie verhalen te lezen! Ik hoop dat je nog geen kat of hond hebt gegeten (dat doen ze daar toch?)Geniet lekker en ik hoop snel weer jullie leuke en gezellige verhalen te lezen!
    veel liefs en dikke kus loetje!

• 18 Januari 2007 - 18:11

Lucyna:

Hoi, fijn dat jullie weilig zijn aangekomen op paradijselijke Ko Phi Phi in Thailand.Het weer is zeker beter dan hier.Het stormt verschrikkelijk en het land ligt zovat stil (geen treinen etc).Geniet van strand,zon en zee.Kus!!!

• 19 Januari 2007 - 01:28

Steef:

Ik wil weten hoe het daar is dus doe is snel updaten!!!