Twee emmertjes water halen...
Door: Don en Kaar
Blijf op de hoogte en volg Donna en Karolina
27 Januari 2007 | Thailand, Ko Pha Ngan
Na nog een dagje op het heerlijke Ko Phi Phi gezeten te hebben moesten we nu toch echt verder. Er volgde weer zo'n helse reis-dag die vooral bestond uit sjouwen, zitten en wachten!! Tijdens het wachten op de ferry laten we ons door een Thai ompraten om naar zijn resort te komen. Als we aankomen op Ko Phangnan is het namelijk al half 11 's avonds en we voelen er niet veel voor om dan nog met onze zware tassen naar een hotel te zoeken! Het 'resort' (ze noemen alles hier resort!) blijkt prima te zijn! We hebben een bungalow op twee keer struikelen van het strand vandaan! We hebben hier al een hoop jaloerse smsjes over gehad! Maar het is eigenlijk gewoon een soort bamboe-hutje waar precies een bed in past. We hadden een raam met een hor ervoor maar de muggen kwamen vrolijk via de enorme kieren naar binnen haha!
De volgende dag hebben we lekker bij ons zwembadje gezeten en die avond zijn we even naar het centrum gegaan. De dag erna besloten we toch maar naar de Half Moon Party te gaan. Naar Phangnan gaan en niet naar een Full/Half of Black Moon Party gaan is toch een beetje hetzelfde als naar Las Vegas gaan en niet gokken!
Met de taxi (een soort jeep met open laadbak waar wij dan in zitten...) rijden we naar de plek van het feest. Het is in de openlucht midden in de jungle. De sfeer is super en we komen allemaal mensen tegen die we al eerder op Phi Phi hebben gezien! Zoals de Argentijnen bij wie we in Maleisie in de minibus zaten. Die komen we steeds weer tegen!! Eerst weigerden we uit principe om niet uit een emmertje te drinken (jaja ze serveren hier drank per emmertje...). Maarja om nou naar een Half Moon party te gaan en geen emmertje te bestellen... De volgende dag weer vroeg op om uit te checken en de ferry te halen. Als we aan onze fruitshake zitten komt onze buurman van het resort net terug van het feest! Maar aan zijn ogen konden we zien dat dit niet geheel op eigen kracht is gegaan! We zijn er elke dag weer verbaasd over hoeveel drugs hier wordt gebruikt. Jointje op het strand, pilletje op het feestje! (Uiteraard wij niet paps en mams..!)
Na twee uurtjes op de ferry komen we (een beetje zeeziek) aan op Ko Tao. We hebben via de duikschool een resort geregeld en we worden weer keurig in een laadbak erheen gebracht! Onze kamer is supermooi en we zitten lekker dicht bij het strand en de gezelligheid!
Na grote ruzies en ergernissen hebben Don en ik besloten de komende dagen even apart op stap te gaan.... Nee natuurlijk niet, grapje haha!! De komende dagen gaat Don duiken en ga ik lekker boekjes lezen op het strand! (Meters onder water zitten en uit een flesje ademen is niet echt aan mij besteed!) Don is al druk aan het studeren voor haar theorie en gaat overmorgen met een Nederlandse instructrice (1 op 1!!) 3 dagen lang voor haar duikbrevet aan de slag. Jullie horen wel hoe dit gegaan is!
Dagdag! Don & Kaar
Hey wijffie, veel plezier. Laat je niet gekmaken. -
27 Januari 2007 - 14:32
Els(lindenlaan16):
Hallo meiden.
Wat een geweldig reisverslag en Donna veel plezier met duiken.
Gr.Els -
27 Januari 2007 - 16:09
Lisette:
Hey meiden!!
Wat heerlijk dat jullie het zo naar jullie zin hebben! Hier is het koud en regenachtig....ben dus wel een beetje jaloers. Eén ding wat jullie wel zullen missen, hagelslag (of niet?)! Ik deed het vanochtend op mn brood en dacht aan al die zielige backpackers die daar niet van kunnen genieten ;) haha! Veel plezier daar & Don, succes met duiken!
Liefs, lies -
27 Januari 2007 - 17:37
Papa (Kaar):
Dames, we worden steeds lajourzer (...); wij hier maar werken en jullie maar fuifen; wat een voorbeeld functie als BO juffen. Ik wens Don een fijne duiktijd toe en Kaar even wat eenzame rust met de boeken etc.
Daaaag,
Papa -
27 Januari 2007 - 19:47
Elisa:
hey don heel veel plezier!hebben jullie al heimwee?
echt leuk dat jullie het zo bijhouden!!
kus elisa -
27 Januari 2007 - 19:50
Linda:
Don je vindt het vast helemaal geweldig!! Wie er eenmaal gedoken heeft..... xx -
27 Januari 2007 - 21:59
Hams:
Hee lieve zus,
Klinkt allemaal weer geweldig!!! Ben ook in Thailand geweest, maar hoezo heb ik dit dan ook niet allemaal gedaan. Hhhmmmm maar snel terug dus!
De half-moon party klinkt geweldig net als al het relaxen.
Super veel plezier met duiken Don, en Kaar natuurlijk met lezen.
Dikke kus k -
28 Januari 2007 - 10:46
Nel :
Hey meiden,
Dat doen jullie leuk!
Allebei veel plezier deze week op Kho Tao en geniet ervan.
groetjes -
28 Januari 2007 - 11:34
Joyce:
En hoe was de kennismaking met de wonderschonde onderwaterwereld? Vast helemaal fantastisch. En Kaar, lekker gelezen en even relaxed in je eentje bruin geworden? x -
28 Januari 2007 - 12:14
Nico:
Het is weer een geweldig verhaal meiden. Veel plezier Don met duiken en Kaar met lezen Groetjes -
28 Januari 2007 - 15:36
San:
Hoi Meiden!
Leuk verhaal weer! Lekker Italiaans gegeten? Don succes en veel plezier morgen met je eerste duikdag! Was het studeren een beetje gelukt?
Kaar veel plezier met lezen!
Dikke kus en hoop jullie snel weer op msn te spreken!
28 Januari 2007 - 16:01
Mai:
hoi meiden.
weer een geweldig verhaal!
mijn zus heeft op ko tao gewoont en gewerkt. ik wil wel graag weten waar je duikt don!!!! let me know!!
veel plezier onderwater en jij boven water kaar!!
tot snel.
ik heb mijn spullen verhuist dit weekend. ik zat snel foto's sturen!!
kus mailin -
29 Januari 2007 - 04:11
Marpessa:
Hoi meiden!
Leuk om te horen dat jullie het zo naar je zin hebben in Thailand. Grappig om jullie verhalen te lezen, omdat ik het natuurlijk precies in de omgekeerde volgorde doe.
Ik zit ondertussen in Borneo. Morgen is mijn laatste dag hier. Daarna vertrek ik naar Singapore en op 4 februari vlieg ik naar Sydney. Waar gaan jullie naartoe na Koh Tao?
Marpessa -
29 Januari 2007 - 09:28
Wil Hogeman:
Hallo verre genieters,
Zo langzamerhand begin ik wel trek te krijgen om b.v. jullie te helpen met sjouwen en zo ook wat mee kan pikken van al jullie belevenissen. Samen met de foto's krijg ik jullie wel op mijn netvlies.
Veel succes en plezier met duiken in het water en de boeken.
Lieve groet, Wil -
29 Januari 2007 - 11:00
Lucyna:
Zijn jullie nu een beetje uitgerust:),binnenkort gaan jullie verder om Thailand verder te ontdekken.Veel plezier op Kho Tao en we wachten op nieuwe verhalen.Liefs -
29 Januari 2007 - 15:44
Jel:
Klinkt echt te chill! Als we eens samen op vakantie zijn gaan we een keertje samen duiken he Don! Geniet ervan, het is echt te gek!
En Kaar, als je boeken op zijn kun je altijd de lonely planet nog uit je hoofd leren:)
Liefs -
01 Februari 2007 - 16:05
Job:
Ben blij om te horen dat jullie de principes die jullie nog hadden eindelijk ook overboord gooien. En hier in Nederland is het heus ook wel gezellig hoor. Kusje -
03 Februari 2007 - 11:04
Ha Don En Kaar:
Leuke gelezen op jullie site. Ziet er goed uit. Fijn dat jullie zo genieten. Een hartelijke groet van Ida en Co Schouten -
05 Februari 2007 - 06:59
Rianne:
Haai meiden!Wat klinkt dat weer leuk. Ben benieuwd naar jouw duikvorderingen Don, je zal vast en zeker paradijselijke mooie plekjes tegen komen ;)!!Liefs XXX