Falafel, padthai, ice-coffee, noodles&fruitsapjes!
Door: Don en Kaar
Blijf op de hoogte en volg Donna en Karolina
03 Maart 2007 | Thailand, Bangkok
Zoals jullie zien zijn we weer terug in Bangkok! De komende drie dagen gaan we hier doen wat ons de vorige keer het meest beviel aan Bangkok: uitgaan, shoppen en...eten! Om de 5 meter kan je hier echt de meest heerlijke dingen voor 20ct kopen! Sonja Bakker wordt niet blij van ons maar over een weekje gaan we gewoon weer netjes doen :). Ga er maar even goed voor zitten want we hebben weer best veel gedaan de afgelopen dagen!
De avond dat we het vorige verhaaltje typte stonden er ineens DE 4 Candezen achter ons! We zijn spontaan samen gaan eten en hebben afgesproken om de dag erna samen naar het museum over de Death Railway te gaan. Misschien weten jullie nog dat deze jongens erg enthousiast (en actief) zijn dus zodoende stonden we om 9 uur al bij hun hostel voor ontbijt! Het museum gaat dus over de spoorlijn van Thailand naar Birma waar o.a. Nederlandse 'prisoners of war' gedwongen werden om onder hele slechte omstandigheden te werken. Een hoop geleerd weer dus (jaja we doen wel wat..!). Na de jongens te hebben uitgezwaaid (ze gingen weer naar Bangkok) zijn we zelf naar de Bridge over the River Kwai gegaan waar dus de spoorlijn ook overheenloopt. De brug zelf was niet zo boeiend! Het spannendste was nog eroverheen lopen omdat het vrij smal was (zonder leuningen) en we allemaal andere toeristen moesten passeren. Helemaal kapot van het vroege opstaan ;) zijn we daarna weer in de hangmatjes bij ons hostel gaan liggen! Die avond nog wat gegeten en gedronken maar Kan'buri is niet erg bruisend, vooral als je net uit Bangkok komt!
De tweede dag zijn we naar de beroemde Tijgertempel gegaan. Jullie kennen het vast wel want National Geographic herhaalt de documentaire hierover ongeveer elke week! Zoals we al verwacht hadden was het ontzettend toeristisch maar toch erg leuk om zo'n gaaf beest van dichtbij te zien en aan te raken. Je moet daar dus in een rij staan met allemaal andere toeristen en om de beurt neemt een Thai'tje je bij de hand (letterlijk) en neemt je mee langs alle tijgers terwijl hij er foto's van maakt. Best geinig! Je mocht ze helaas alleen een beetje over de rug aaien dus geen gekriebel achter de oortjes! Don vond dit niet zo erg want die ging al zowat van dr stok van de spanning haha! Omdat we aan het einde van de middag waren gingen ze de tijgers naar hun nachtverblijven brengen en je mocht ook met ze meelopen (en op de foto uiteraard!) Nog voor we besloten of we dit zouden doen had een Thai'tje al mn hand gepakt en stond ik naast de tijger! Don daarna ook nog en toen konden we weer naar huis! Die avond weer een hapje, een drankje en te bed!
De derde dag zijn we naar de Erawan watervallen gegaan. Het zijn 7 watervallen boven elkaar maar toen we bij de 4e waren gingen we al bijna out van de hitte en het klimmen dus zijn we daar in de waterval geplonst! Dit bleek nog niet zo ontspannend want er zaten ontzettend veel visjes in het water! En die visjes die gingen met zn allen tegelijk aan je voeten en armen zuigen :|. Echt gigantisch goor! We hebben heel snel foto's gemaakt, flink veel met onze armen en benen gewapperd en zijn er toen weer als een malloot uitgeklommen! Toen we die middag terug waren besloten we naar de kapper te gaan. Best een beetje spannend in het verre oosten maar wel goedkoop en we dachten ach, wat kan er nou foutgaan? Nou een hoop dus! Ze hebben er bij ons allebei flink de schaar ingezet en we hebben nog net geen stekels! Bij Don is het flink kort bovenop en het kan met geen mogelijkheid meer in een staart. Bij mij is het een heel tuttige bob maar gelukkig kan ik het nog wel in een staartje wurmen! Je kan dus wel zeggen dat ons haar "lekker pittig, lekker vlot, lekker sportief en lekker fris" zit.. Die avond durfden we ons niet meer op straat te vertonen en hebben we in ons guesthouse de film "The Holiday" gekeken. Heerlijk stukgaan met zo'n romantische (kerst!) komedie!
De dag erna was het weer tijd om verder te gaan! We gingen naar Ayuthaya wat ongeveer 3 uurtjes klemzitten in de bus is. Eenmaal aangekomen en bij een guesthouse ingecheckt zijn we met een avondtourtje van ons guesthouse meegegaan. De bus zou ons langs de mooiste tempels brengen die dan verlicht zijn. Het tochtje was een beetje tegenvaller, maar vooral omdat Ayutthaya nadat we Ankor hebben gezien toch maar een hoopje stenen is! Oei we worden al een beetje verwend..! Bij het eten 's avonds werden we nog flink vermaakt! We zijn al helemaal vertrouwd met de ladyboys (vrouwen die vroeger man waren dus) en keken dus ook niet op toen er een hele groep aan het tafeltje achter ons zat. Maar al gauw kwamen er steeds meer aan lopen, de ene nog uitbundiger gekleed dan de ander! Ze zaten enorm te parraderen, echt genieten!
De dag erna zijn we (lekker vroeg..) op de fiets de tempels gaan bekijken. Best bijzonder om aan de linkerkant van de weg te fietsen! Na een paar uurtjes hadden we het wel gezien en zijn we naar een restaurantje toegefietst. Die middag in ons guesthouse hebben we weer een filmpje gekeken! Weer zo'n flauwe film maar we konden er weer goed van genieten!
Die ochtend stonden we te trappelen om naar Bangkok te gaan! Een paar uurtjes weer klemzitten en we liepen met onze tassen weer over Khao San Road! We probeerden eerst in the checken bij een hotel met zwembad (om het relaxen ultiem te maken!) maar deze was helemaal vol! Toen toch maar ingecheckt bij het hotel waar we de vorige keer hebben geslapen. Omdat er alleen iets duurdere kamers vrij waren zitten we nu in een ander gebouw dan eerst en wat denk je...dat gebouw heeft gewoon een zwembad(je..) op het dak! Een heerlijke verassing! Die middag hebben we lekker door de straatjes rondom Khao San Road gelopen en ons vergrepen aan de falafel! Die avond weer wat van een kraampje gegeten (noodles met groente en ei voor 20ct!) en zijn we naar ons favoriete barretje gegaan! Dit barretje is gewoon op straat met allemaal krukjes en een verrijdbare 'bar'. Erg gezellig!Vandaag zijn we gaan genieten van ons zwembadje! De komende dagen gaan we heel Khao San Road leegshoppen en dan een heel pakket naar NL sturen!
Don is bezig met de foto's erop zetten dus klik maar op:
Dagdag! Don & Kaar
03 Maart 2007 - 10:47
Danny:
Dag meiden!
Wat leuk om te lezen en te zien dat jullie ook bij de tijgers zijn geweest!En wat een leuke foto's!!! En getver, wat heb ik een heimwee naar dat land, haha! He, goede reis verder en tot de volgende keer, X X -
03 Maart 2007 - 10:48
As:
aaaah kaar!! wat vet die tijgers!! -
03 Maart 2007 - 12:16
Noortje:
He meiden! Geweldig verhaal, geweldige foto's! Wat een helden met die tijgers!!
Enne... Leuke geshopte dingen kunnen ook naar de Meijerslaan in Heemstede worden gestuurd, dan "pas" ik er wel op tot jullie terug zijn! haha! :D
Lekker shoppen, genieten en scheit hebben aan Sonja!
Dikke kussen, Noor -
03 Maart 2007 - 12:25
Els Lammerse:
Wat een ervaring met die tijgers helemaal te gek.
Groot gelijk dat jullie niet gaan Sonja Bakkeren komt wel weer als jullie thuis zijn.
Gr.Els -
03 Maart 2007 - 13:10
Wouter:
Hey dames! Vet verhaal weer :D Don meteen brullende tijger :o
Als je nog een buiktruitje ziet voor me, ik houd me aanbevolen.
04 Maart 2007 - 12:26
San:
Hoi meiden!
Wat een leuk verhaal weer en wat een super mooie foto's! De tijger foto's en waterval foto's zijn toch wel mijn favoriet! Het ziet allemaal heerlijk uit en jullie zien er super goed uit!
Eindelijk net weer is een mail naar jullie gestuurd! ;-)!
Dikke kus! -
04 Maart 2007 - 18:02
Wil Hogeman:
Nou nou dames, wat een verhaal weer. Jullie zitten weliswaar met visjes in het water maar vissen beslist niet achter het net met deze reis! Indrukwekkende foto's weer vooral met die tijgers.
Veel plezier verder en tot jullie volgend verhaal, lieve groet Wil -
05 Maart 2007 - 10:22
Nel:
Wat een mooie verhalen weer!!!
Ga maar lekker shoppen in Bangkok. Veel plezier.
Dikke kus -
05 Maart 2007 - 11:16
Charles From Canada:
Salut!
Wow, les photos sont vraiment impressionnates (bien plus belles que les miennes) Bientot ce sera l'australie, j'ai hâte de voir ca!! Bon on se voit ce soir... :-)
Salut
Charles -
05 Maart 2007 - 15:08
Carel:
Wat zijn jullie lekker trouw in het posten van nieuwe verhalen. Heel leuk om zo de reis helemaal te kunnen volgen.
De foto's daarbij voegen er een extra dimensie aan toe. We hebben er weer van genoten en jullie zijn inmiddels al weer aan het verder genieten!
Die tijgers: super!!
Groeten van hier voor daar! -
05 Maart 2007 - 16:52
Joyce :
Hey meiden, kan niet wachten om de foto's te zien van jullie nieuwe coupe hahaha. Gelukkig groeit het vanzelf weer aan. Veel plezier weer enne als jullie reis erop zit zullen jullie wel erg moeten wennen aan dat haastige leventje hier.. XX -
06 Maart 2007 - 19:39
Marieke:
Echt vet stoer man die foto ;-) -
06 Maart 2007 - 22:57
Marco:
Heeeej Meiden,
Grom grom wat een leuk verhaal weer! Ik heb ook ff de foto's gezien, en Don het is echt niet te zien dat je die te grote poes eng vind :p
Ook nog een kappertje gepakt, ach jah een echt thailand kapsel!
K ga nog ff de rest van de foto's bekijken!
Marco -
07 Maart 2007 - 12:00
Mai:
te gek verhaal weer!! ik vind het echt super steeds wat te lezen van jullie!!!
ik ga jullie snel weer mailen! en mooie foto's hoor!!!
kus -
07 Maart 2007 - 12:30
Lucyna:
Hoi Dames
In ons spannend Drenthe hebben we even in even spannend planetron ff internet gevonden.Genoten van jullie verhaal en prachtige fotos.Na het uitlaten van een tijger word het uitlaten van Zosia wel een saaie bedoeling!!!
Jullie zijn al in Singapur en weer in het"westen".Goede reis naar Australie.
Kus Lucyna -
07 Maart 2007 - 15:44
Sylvia:
Héééé meiden! Wat een geweldige foto's en verhalen, zeg! Om jaloers op te worden. Zo te lezen en te zien genieten jullie lekker, terecht!! Vergeten jullie niet naar de bioscoop te gaan in Bangkok? Groetjes, Sylvia